MediaWatch

Telenor åbner bredbåndsnet

Telenor-selskabet Telenor Global Services lancerer dermed i dag sit nordiske bredbåndsnet, hvor København, Oslo, Stockholm og Göteborg bliver forbundet af det nye bredbåndsnet. Målsætningen er at dække en stigende efterspørgsel efter datalinier i Norden med høj kapacitet. Telenor målretter derfor i første omgang det nye tilbud mod internationale teleoperatører, som har behov for stor kapacitet til og fra Norden.

Bredbåndsnettet er blevet etableret i samarbejde med de svenske jernbaner, som benytter jernbanenettet som basis for sin fiber-infrastruktur. Både Telenor og de svenske jernbaner har således etableret det nye bredbåndsnet uden at skulle foretage omkostningskrævende gravearbejde. Det betyder ifølge Telenor, at bredbåndsnettet er yderst omkostningseffektivt og kan prissættes på et gunstigt niveau.

Lanceringen af bredbåndsnettet vil ifølge Telenor være ensbetydende med, at nordiske kunder nu via højhastighedsnet kan koble sig op mod kunder i andre europæiske eller amerikanske byer til konkurrencedygtige priser.

Telenor Global Services er grossist inden for køb og salg af international teletrafik. Selskabets kunder er teleoperatører og mobilselskaber over hele verden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs