Letsbuyit skaffer 50 millioner euro

MediaWatch

Meddelelsen fra Letsbuyit om, at det har sikret sig finansiering til selskabets fremtidige drift, kommer netop efter, at selskabet for anden gang inden for en uge har afværget en truende konkurs. Det skete, da det kort før deadline lykkes Letsbuyit at skaffe de fire millioner euro til dækning af sagsomkostningerne i forbindelse med konkursbegæringen, som retten havde krævet. Det skriver Financial Times.

Den gruppe af investorer, som garanterer kapitalindskuddene, består af Letsbuyit's nuværende investorer, samt den München-baserede venturekapital gruppe, Kimvestor, som har til hensigt at investere helt op til 50 millioner euro i det gældstyngede selskab.

Lånet på de fire millioner euro til dækning af administrationsomkostninger i forbindelse med den truende konkurs, betyder, at Letsbuyit har indtil slutningen af måneden til at overbevise advokatfirmaet Van Doorne, der repræsenterer selskabet, om at driften bør fortsættes. Til den tid regner Letsbuyit så med, at det allerede har fået udarbejdet et udkast til kontrakt med Kimvestor, om kapitalindskudet på de 50 millioner euro.

Online shoppen Letsbuyit har netop offentliggjort, at dets omsætning for finansårets fjerde kvartal udgør 18 millioner euro, svarende til næsten en fordobling i forhold til tredje kvartals omsætningen, der blev 9,2 millioner euro. Omsætningen for hele året forventes at blive 38,5 millioner euro, sammenlignet med 2,2 millioner i finansåret 1999.

Rygterne om, at driftsfinansieringen er hjemme, har på ny skabt interesse for Letsbuyit på aktiemarkedet. Således steg Letsbuyit aktierne med mere en 90 procent torsdag morgen til 0,46 euro. Det er dog noget under prisen på 3,5 euro, som Letsbuyit blev noteret til under børsintroduktionen i juli måned sidste år.

Ifølge Letsbuyit's grundlægger og fungerende Chief Executive Officer, John Palmer, vil det sandsynligvis kræve omkring 50 millioner dollar at gøre selskabet profitabelt, med det vil sikkert også være muligt at fortsætte, uden så behøver at koste så meget. Palmer oplyser desuden, at Letsbuyit også forhandler med andre potentielle investorer end Kimvestor.

At det lykkes Letsbuyit at skaffe de 50 millioner euro til den fortsatte drift, er dog ikke ensbetydende med, at Internet-shoppen er et holdbart og konkurrencedygtigt forretningskoncept. Det vil bare købe Letsbuyit mere tid, mener Heidi Fitzpatrick, der er analytiker hos Lehman Brothers. Det betyder ikke at Letsbuyit skal føle sig sikre, for det flytter ikke på de fundamentale problem, at selskabet taber penge, hver gang det sælger en vare, mener Heidi Fitzpatrick.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også