MediaWatch

Krise hos Bull

Bull's ledelse vil frasælge dele af selskabet, samt afskedige en række medarbejdere. Tiltaget skal søge at lette selskabets langsigtede gældsbyrde og tab grundet nedgangen på det europæiske servermarked.

Fagforeningerne, der har set Bull's arbejdsstyrke blive reduceret fra 46.000 ansatte til 18.000 i løbet af de sidste 12 år, er i mod ledelsens plan. De hævder, at den franske regering har pligt til at gribe ind i ledelsens planer, idet den franske stat ejer 16,3 procent af Bull, skriver Financial Times.

Bull, der trods flere besparelsesplaner ikke har formået at finde en økonomisk ligevægt, informerede i julen sine medarbejdere om de planlagte afskedigelser. Det forventes, at op imod 10 procent af den samlede medarbejderstab vil blive afskediget inden 2002.

Ifølge Bull er hovedaktionærerne enige i ledelsens planer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs