Konkurrencerådet underkendt i Telia-sag

MediaWatch

En klokkeklar afgørelse fra Konkurrenceankenævnet - og et svidende nederlag for Konkurrencerådet.

Sådan lyder Telia Stofas vurdering, efter at Konkurrenceankenævnet torsdag offentliggjorde en kendelse, som totalt underkender en tidligere afgørelse fra Konkurrencerådet. Rådet havde pålagt Telia Stofa at ændre sine kontrakter med en række antenneforeninger på væsentlige områder.

Blandt andet var det Konkurrencerådets vurdering, at det var i strid med konkurrenceloven, at Telia Stofa i kontrakterne har sikret sig betaling for goodwill, hvis en aftale opsiges.

Men Ankenævnet ophæver ganske enkelt afgørelsen og pålægger Konkurrencerådet at behandle sagen igen - blandt andet under henvisning til, at Rådet på ingen måde har godtgjort, at aftalerne overhovedet virker konkurrencebegrænsende på markedet.

"Det er en så massiv underkendelse af Rådets afgørelse, at jeg sjældent har set noget lignende," siger direktør, advokat Jens Ottosen-Støtt, Telia A/S.

"Derfor regner jeg med, at tingene nu falder på plads - og at også Konkurrencerådet forstår, at Telia Stofas aktiviteter ikke svækker konkurrencen, men tværtimod giver øget konkurrence på et marked, som ellers ville være totalt domineret af Tele Danmark," siger han.

Telia Stofa forsyner over 600.000 danske husstande med tv-signaler. Det sker primært via aftaler med lokale antenneforeninger, som typisk ejer kabelnettene. De senere år er der dog sket en stor udbygning af tilbuddene via kabelnettene - ikke mindst adgang til høj-hastigheds-internet- samt på det seneste også billige telefonforbindelser via kablerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også