MediaWatch

Aktieugen, der gik

Nasdaq-indekset åbnede umiddelbart to procent højere i lyset af kvartalsregnskaber der levede op til investorernes nedjusterede forventninger fra Micosoft, Nortel, Sun og eBay torsdag efter børstid.

Men efter to børsdage med pæne stigninger formåede Nasdaq indekset kun at vinde to point til indeks 2770,42 fredag.

De fleste iagttagere så dog stadig håb i ugens gode takter for tech-aktierne og tilskrev gevinsthjemtagning, som årsag til at markedet ikke vandt yderligere terræn. Nasdaq-indekset slutter ugen 5,5 procent højere og 12,1 procent højere i år efter sidste års 39 procents fald, og på den baggrund forekommer gevinsthjemtagning meget oplagt.

Microsoft steg næsten 10 procent på dets kvartalsmeddelelse i torsdag, og Internet auktionsvirksomheden eBay steg 7 procent efter at selskabet rapporterede om en mere end seks-dobling af indtjeningen. Fiberoptik-aktien Nortel gik op med 9 procent. Ligeledes fortsatte IBM torsdagens 12 procents kurshop med yderligere 3 procent fredag. Men investorerne straffer fortsat aktier, der ikke lever op til forventningerne - således faldt Sun Microsystems 11,5 procent på sin meddelelse torsdag.

De danske tech-aktier har nydt godt af den mere positive stemning. GN Store Nord, NKT Holding og Tele Danmark kunne gå på weekend henholdsvis14, 19 og 6 procent højere målt på ugen.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs