MediaWatch

Thomson overtagelse af Technicolor

Det franske elektronikselskab Thomson Multimedia bekræfter, at selskabet nu er nået til en endelig aftale om at overtage det engelske Technicolor, der producerer og distribuerer video og DVD til de største Hollywood studioer og ejes af Carlton Communications. Handlen kommer til at koste Thompson Multimedia 1,3 milliarder dollar i henholdsvis kontanter og aktier, skriver Financial Times.

Thomson skal udstede 15,5 millioner aktier til Carlton Communications til en værdi af 806,8 millioner euro eller 762,2 millioner dollar. Transaktioner giver det engelske media selskab en 5,5 procents andel i Thomson og bestyrelsesformand for Carlton skal søge om medlemskab i Thomson's bestyrelse. Thomson betaler Carlton 750 millioner dollar kontant ved handlens afslutning og yderligere 600 millioner dollar fordelt over fire år.

Handlen venter på at blive godkendt af aktionærer og regulerende myndigheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs