MediaWatch

John Strand: Hvad blev der af WAP?

De store har forventninger til produktionen af WAP-telefoner og antallet af danskere, der skulle have anskaffet sig en WAP-telefon i 2000 er ikke blevet indfriet. I starten af 2000 udtalte VD for Ericsson, Christer Nilsson på en konference, at Europa ikke var klar til WAP og det på trods af, at Ericsson havde masser af telefoner på lager, hvorfor selskabet ville vente med markedsføringen af WAP-telefonerne .

Ifølge John Strand, Teleanalytiker i Strand Consult, kvalificerer denne udtalelse til årets nytårstorsk: Hvis en amerikansk topleder var kommet med en lignende udtalelse, ville han været blevet fyret. Det kun er i et land som Sverige og Danmark, hvor mobilselskabernes evne til at forny sig ligger på niveau med Trabant fabrikkerne inden murens fald, at der er plads til den slags, skriver han i en kronik i Mediawatch's nyhedsbrev om Internettet, der udkommer fredag.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs