MediaWatch

3G tabere angriber vindere

Telia, Sonera og Telenordia, der alle blev forbigået af den svenske Post og Telestyrelse (PTS) i forbindelse med auktionen, retter i deres klage et hårdt angreb mod deres vindende konkurrenter, skriver Dagens Industri.

Telia stiller i sin klage spørgsmålstegn ved om en af vinderne, Europolitan, overhovedet har den tekniske kompetence til at have en 3G licens. Opfordringen til PTS lyder derfor på at undersøge sagen mere nøje. Telia er ligeledes utilfreds med, at Investorgruppen HI3G, der end ikke er etableret i Sverige og desuden mangler ansatte, skal kunne udbygge i den grad, som det vindende selskab selv lægger op til.

Sonera anfægter i sin klage PTS' rimelighedsbedømmelse og fastholder, at det ikke er teknisk muligt at efterleve de løfter, der gives i ansøgningerne. Sonera mener på den baggrund, at de udbydere der har fået en af licenserne savner forudsætningerne for at opretholde et tilfredsstillende kapacitets- og kvalitetsniveau.

Telenordia går så vidt som at påberåbe sig retten til at overtage enten Tele2 eller Orange's licens. Selskabet mener ikke, at i særdeleshed Orange i sin plan har taget hensyn til Sveriges geografi, og dermed har skabt grundlag for noget som er teknisk umuligt at gennemføre.

Telenordia siger dog, at det er selskabet underordnet, hvem af de to udbydere der må afgive sin licens. Faktum er, at begge har modtaget deres licens på fejlagtig baggrund, således selskabet.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs