3G tabere angriber vindere

MediaWatch

Telia, Sonera og Telenordia, der alle blev forbigået af den svenske Post og Telestyrelse (PTS) i forbindelse med auktionen, retter i deres klage et hårdt angreb mod deres vindende konkurrenter, skriver Dagens Industri.

Telia stiller i sin klage spørgsmålstegn ved om en af vinderne, Europolitan, overhovedet har den tekniske kompetence til at have en 3G licens. Opfordringen til PTS lyder derfor på at undersøge sagen mere nøje. Telia er ligeledes utilfreds med, at Investorgruppen HI3G, der end ikke er etableret i Sverige og desuden mangler ansatte, skal kunne udbygge i den grad, som det vindende selskab selv lægger op til.

Sonera anfægter i sin klage PTS' rimelighedsbedømmelse og fastholder, at det ikke er teknisk muligt at efterleve de løfter, der gives i ansøgningerne. Sonera mener på den baggrund, at de udbydere der har fået en af licenserne savner forudsætningerne for at opretholde et tilfredsstillende kapacitets- og kvalitetsniveau.

Telenordia går så vidt som at påberåbe sig retten til at overtage enten Tele2 eller Orange's licens. Selskabet mener ikke, at i særdeleshed Orange i sin plan har taget hensyn til Sveriges geografi, og dermed har skabt grundlag for noget som er teknisk umuligt at gennemføre.

Telenordia siger dog, at det er selskabet underordnet, hvem af de to udbydere der må afgive sin licens. Faktum er, at begge har modtaget deres licens på fejlagtig baggrund, således selskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også