MediaWatch

Sonofon-teknologi for mennesker

Sonofon skal skabe flere teknologiske vindere. Det er budskabet fra teleselskabets administrerende direktør, Ulrik Bülow, hvis vision er, at nye informationsteknologier ikke kun skal udvikles af mennesker, men også til mennesker.

Almindelige menneskers behov skal være udgangspunktet for udviklingen af nye informationsteknologier. Det er ikke længere godt nok at udvikle teknologier for teknologiernes egen skyld. Derfor har Sonofon søsat et større projekt. Et vigtigt element i projektet er en international konkurrence, der i disse dage udskrives i 29 lande. Konkurrencen har - ligesom projektet - temaet: "Teknologi for Mennesker."

Konkurrencen er åben for alle, men lægger op til, at ingeniører, designere, sociologer og filosoffer verden over kan fordybe sig i nye sammenhænge mellem teknologi, design, brugergrænseflader og menneskesyn. Vinderne skal vise vej mod nye teknologier, der har menneskets behov i centrum.

Konkurrencens vindere udvælges af en dommerkomité bestående af blandt andet Direktør Jørgen Lindegaard, GN Store Nord, Forskningsminister Birte Weiss og Vicedirektør Anssi Vanjoki, Nokia Mobile Phones med flere.

De tre bedste besvarelser præmieres med henholdsvis 15.000, 10.000 og 5.000 dollar. Sidste frist for indsendelse af besvarelse er 22. marts 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs