MediaWatch

Fald i PC salg

Ifølge en ny undersøgelse fra PC Data var december måneds fald i salget af PC'ere på detail- og postordre markedet, der udgør cirka en tredjedel af det samlede pc-marked, den fjerde måned i træk med fald. Og faldet var det største år-til-år fald nogensinde, skriver Reuters.

Analytiker Roger Lanctot fra PC Data anbefaler at PC markedet nu må gøre noget nyt, som for eksempel sænke priserne eller vælge andre konfigurationer, eller bar noget, for det de har gjort indtil nu virker tydeligvis ikke.

Lanctot oplyser at den første negative sammenligning af månedlig salg allerede viste sig I august måned og at den negative vækst er steget progressivt hver måned lige siden. Også hele året 2000 bliver den første negative årlige sammenligning nogensinde. Det samlede salg i år 2000 blev på 10,1 millioner enheder, svarende til et fald på 0,8 procent i forhold til året 1999.

Faldet i det relative salg af PC'er i 2000 skyldes ifølge Lanctot Internet udbydernes rabatprogrammer i 1999, dårlige økonomiske udsigter og lidt højere priser i 2000 og manglende argumenter for, hvorfor forbrugere, som over de seneste par år har købt sig en PC, skulle opgradere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs