MediaWatch

France Telecom køber Motorola-andel

France Telecom vil formedelst 252 millioner dollar købe Motorola's andel, der lyder på 25,15 procent. Med handlen opnår France Telecom aktiemajoriteten i det egyptiske selskab, idet det fremover vil kontrollere en andel på 71,25 procent.

Opkøbet af Mobinil følger en nylig trend, der går på, at franske selskaber opkøber virksomheder i Nordafrika, der traditionelt set har stærke bånd til Frankrig. Senest købte franske Vivendi Universal den statsejede marrokanske operatør Maroc Telecom. Købsprisen lød alt i alt på 2,3 milliarder euro.

Mobinil fungerer som holdingselskab for Egyptens største mobiloperatør Egyptian Company for Mobile Services. Selskabet blev grundlagt for to år siden af blandt andre France Telecom og Motorola og har i dag 1,2 millioner abonnenter, således det franske selskab.

France Telecom planlægger at flytte sit holdingejerskab over i dets Orange mobil division, så snart handlen er gennemført. Orange forventes børsnoteret inden udgangen af marts måned i år.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs