MediaWatch

France Telecom køber Motorola-andel

France Telecom vil formedelst 252 millioner dollar købe Motorola's andel, der lyder på 25,15 procent. Med handlen opnår France Telecom aktiemajoriteten i det egyptiske selskab, idet det fremover vil kontrollere en andel på 71,25 procent.

Opkøbet af Mobinil følger en nylig trend, der går på, at franske selskaber opkøber virksomheder i Nordafrika, der traditionelt set har stærke bånd til Frankrig. Senest købte franske Vivendi Universal den statsejede marrokanske operatør Maroc Telecom. Købsprisen lød alt i alt på 2,3 milliarder euro.

Mobinil fungerer som holdingselskab for Egyptens største mobiloperatør Egyptian Company for Mobile Services. Selskabet blev grundlagt for to år siden af blandt andre France Telecom og Motorola og har i dag 1,2 millioner abonnenter, således det franske selskab.

France Telecom planlægger at flytte sit holdingejerskab over i dets Orange mobil division, så snart handlen er gennemført. Orange forventes børsnoteret inden udgangen af marts måned i år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs