MediaWatch

Faldende salg af halvledere i 2001

De negative forventninger til 2001 for halvleder chips har allerede sat sit præg på salgsudsigterne for fjerde kvartal og aktierne inden for industrien, men dele af den forventede nedgang i salget skyldes justeringer i beholdningen. Det er resultatet på en undersøgelse, der er lavet af Gartner Group Dataquest, skriver Reuters.

Salget inden for chips steg i 2000 til 222,08 milliarder dollar svarende til en stigning på 31 procent fra 1999. Ifølge rapporten fra Gartner vil væksten i salget i 2001 falde til 20 procent i forhold til i år, men analytikere fastholder, at branchen stadig er stærk.

Ser man på salget af halvledere på verdensplan, har USA i øjeblikket den laveste efterspørgsel efter halvledere, men i Japan er efterspørgslen efter halvlederne røget helt til tops. Også i Europa og Asien er efterspørgslen forsat pæn. De halvlederfabrikanter, der forventes at nå den største vækstrate bliver Toshiba, STMicroelectronics og Hyundai Electronics.

Mere fra MediaWatch

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs