MediaWatch

Faldende salg af halvledere i 2001

De negative forventninger til 2001 for halvleder chips har allerede sat sit præg på salgsudsigterne for fjerde kvartal og aktierne inden for industrien, men dele af den forventede nedgang i salget skyldes justeringer i beholdningen. Det er resultatet på en undersøgelse, der er lavet af Gartner Group Dataquest, skriver Reuters.

Salget inden for chips steg i 2000 til 222,08 milliarder dollar svarende til en stigning på 31 procent fra 1999. Ifølge rapporten fra Gartner vil væksten i salget i 2001 falde til 20 procent i forhold til i år, men analytikere fastholder, at branchen stadig er stærk.

Ser man på salget af halvledere på verdensplan, har USA i øjeblikket den laveste efterspørgsel efter halvledere, men i Japan er efterspørgslen efter halvlederne røget helt til tops. Også i Europa og Asien er efterspørgslen forsat pæn. De halvlederfabrikanter, der forventes at nå den største vækstrate bliver Toshiba, STMicroelectronics og Hyundai Electronics.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs