MediaWatch

Nye børsintroduktioner i Sverige

Da det svenske marked i efteråret blev påvirket af de kraftige svingninger, der ramte bredt på alverdens børser og investorerne følgelig holdt pengepungen lukket, blev en række tidligere planlagte introduktioner på Stockholmbørsen udsat. Mange selskaber har valgt at vente til i år i håbet om bedre tider, skriver ekonomi24.se.

Der har imidlertid været selskaber, heriblandt det svenske teleselskab Telia, som trods turbulensen valgte at gennemføre deres børsnotering i 2000. Resultatet var aktier der faldt til niveauer under tegningskursen. Telia forventes at børsnotere flere nye selskaber i år. Et af disse er kabelTV selskabet Com Hem.

To af de største børsintroduktioner som ventes gennemført i år i Sverige, er forsikringsselskabet If samt mæglerselskabet Carnegie. De fleste af de selskaber der ventes at lade sig notere i år, befinder sig dog indenfor IT-sektoren.

Acando, Arrowhead, Bredbandsbolaget, Dimension, Cybernetics, Entrappa og Sky Ventures er ligeledes eksempler på selskaber der ønsker at gennemføre deres børsnotering i løbet af året.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs