Nasdaq kommer igen i 2001

MediaWatch

Business Week har gennemført en undersøgelse af 40 aktiestrategers forventninger til året der kommer. Heraf fremgår det, at aktiestrategerne tror på, at Nasdaq ved udgangen af 2001 i gennemsnit vil have nået et niveau på 3583, svarende til en stigning på cirka 40 procent i forhold til de 2560, som Nasdaq lå på i slutningen af 2000, skriver Børsen.

Dermed ser det ud til, at markedet har genvundet tilliden til, at de mange stærkt svækkede IT-selskaber i det nye år vil finde de rigtige forretningsmodeller, som vil gøre selskaberne bæredygtige.

Eksperterne begrunder blandt andet de positive forventninger med, at aktiemarkedet i øjeblikket er i bund - blandt andet på grund af de mange rentestigninger i 2000 - og at niveauet er så lavt, at det igen er blevet attraktivt at købe op i 2001.

En lignende undersøgelse foretaget af Berlingske Tidende viser, at kun Alf Duch-Pedersen og Caroline Søeborg Ohlsen, begge administrerende direktører for henholdsvis Danisco og Cell Network, ud af i alt syv adspurgte ledere, tror på at Nasdaq indekset vil være over 4000 per 1. december 2001.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også