Forfattere kritiserer Amazon

MediaWatch

Muligheden for at købe brugte bøger på Internettet vil påvirke salget af nye bøger, mener amerikanske forfattere og forlæggere. Ved at købe brugte bøger på Internettet kan de amerikanske forbrugere spare millioner af dollar, men forfatterne og forlagene tjener ikke noget ved den handel, skriver CNET.

Det har nu fået dem op af stolene og de har derfor via brancheforeningerne Association of American Publishers og Authors Guild henvendt sig Amazons grundlægger og chef, Jeff Bezos, om at rette bogsalget mod salget af nye bøger i stedet for brugte.

"Som en ledende spiller i bogsalgs-industrien kan Amazons salgsspraksis få en signifikant ødelæggende effekt på det nye bogsalg. Hvis jeres aggressive marketing af salgskampagnen af brugte bøger bliver populær blandt Amazons kunder, vil det drastisk nedskære slaget af nye bøger, hvilket er direkte skadende for forfattere og forlæggere," stod der i brevet, der var underskrevet af præsidenten for Authors Guild, Letty Cottin Pogrebin, og Patricia Schroeder fra Publishers Association.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også