Afskedigelser stiger 19 procent

MediaWatch

Ifølge en ny undersøgelse fra det amerikanske rekrutteringsfirma Challenger, Gray & Christmas er december den syvende måned i streg, hvor antallet af afskedigelser er steget, skriver Financial Times. Ifølge rekrutteringsfirmaet var november dog den værste for beskæftigelsen i web-branchen med en stigning i afskedigelser på 55 procent.

Challenger, Gray & Christmas startede med at registrere afskedigelser i Internet-selskabet i december 1999. Siden da har man registreret i alt 41.515 afskedigelser i 496 selskaber på basis af selskabernes egne meddelelser og meddelelser til US Securites and Exchange Commission. Topscoreren indenfor afskedigelser i Internet-selskaberne er indenfor service, hvor der indenfor de seneste 12 måneder er blevet afskediget i alt 19.535 personer, svarende til 47 procent af samtlige afskedigelser. Detailhandlen stod for 23 procent eller 9.523 afskedigelser.

Blandt de seneste Internet-virksomheder, der har været ramt af masseafskedigelser, er den amerikanske Internet nyhedstjeneste Salon.com, som netop har afskediget 20 procent af dets arbejdsstyrke. Software-firmaet Sonic Foundry har netop afskediget 40 procent af arbejdsstyrken og søgemaskinen Ask Jeeves afskedigede 25 procent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også