Nedsættelse af samtrafikpunkter

MediaWatch

Afgørelsen er et resultat af en sammenligning af priserne i Danmark og Norge. Det er første gang, Telestyrelsen anvender den nye bedste praksis ét-lands metode, som blev indført i telelo-ven i sommeren 2000.

Efter denne metode kan samtrafikpriser kræves nedsat, hvis det kan dokumenteres, at prisniveauet for tilsvarende samtrafikydelser i blot én tilsvarende dansk eller udenlandsk samtrafikaftale er lavere end Tele Danmarks.

Telestyrelsen har tidligere truffet en række afgørelser om nedsættelser af Tele Danmarks priser efter sammenligning med tre lande. I disse afgørelser har der alene været foretaget korrektioner for produktforskelle.

Med den nye ét-lands metode er der ud over korrektioner for produktforskelle desuden korri-geret for landerelaterede forskelle, herunder forskelle i det generelle omkostnings- og lønniveau i Norge og Danmark.

Telestyrelsens afgørelse er truffet på baggrund af en anmodning fra Telia og indebærer kon-krete prisnedsættelser på mindst 40 procent for andre udbyderes adgang til samtrafikpunkter i regio-nalområder og mindst 25 procent pr. tilhørende 2 Mbit/s samtrafikkapacitet.

Prisnedsættelserne skal ske med virkning fra 15. januar 2001.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også