E-uddannelse i fremgang

MediaWatch

I en undersøgelse foretaget af det amerikanske analyseinstitut IDC forudsiges det således, at der inden for de næste tre år vil ske en kraftig vækst i antallet af universiteter og andre højere læreanstalter, som vil udbyde Internet-baserede uddannelser.

De nuværende cirka 1500 uddannelsesinstitutioner, som tilbyder fjern-uddannelse, vil ifølge IDC stige til 3300 i 2004. Samtidig vil antallet af e-studerende stige med 33 procent i samme periode, skriver computersweden.se.

Ifølge IDC er der flere grunde til, at e-uddannelse vil vokse hurtigt. Det skyldes både tekniske fremskridt samt ændrede behov og ønsker hos såvel de studerende som universiteterne. Denne udvikling har medført, at e-uddannelse generelt vil ændre sig fra at være koncentreret om mindre kurser til at være mere fokuseret på større og længere uddannelsesforløb.

Udviklingen er samtidig ensbetydende med, at mange universiteter og andre højere læreanstalter må foretage større investeringer i blandt andet ny teknik, nye uddannelsesprodukter og nyt personale m.v. Disse nye investeringer vil ifølge IDC skabe en total omsætning på 3 milliarder dollar over de næste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også