MediaWatch

E-uddannelse i fremgang

I en undersøgelse foretaget af det amerikanske analyseinstitut IDC forudsiges det således, at der inden for de næste tre år vil ske en kraftig vækst i antallet af universiteter og andre højere læreanstalter, som vil udbyde Internet-baserede uddannelser.

De nuværende cirka 1500 uddannelsesinstitutioner, som tilbyder fjern-uddannelse, vil ifølge IDC stige til 3300 i 2004. Samtidig vil antallet af e-studerende stige med 33 procent i samme periode, skriver computersweden.se.

Ifølge IDC er der flere grunde til, at e-uddannelse vil vokse hurtigt. Det skyldes både tekniske fremskridt samt ændrede behov og ønsker hos såvel de studerende som universiteterne. Denne udvikling har medført, at e-uddannelse generelt vil ændre sig fra at være koncentreret om mindre kurser til at være mere fokuseret på større og længere uddannelsesforløb.

Udviklingen er samtidig ensbetydende med, at mange universiteter og andre højere læreanstalter må foretage større investeringer i blandt andet ny teknik, nye uddannelsesprodukter og nyt personale m.v. Disse nye investeringer vil ifølge IDC skabe en total omsætning på 3 milliarder dollar over de næste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs