Syv procents fald i Nasdaq

MediaWatch

Hermed faldt indekset for syvende dag i træk. Onsdagens dramatiske dyk kom efter et 4,3 procents fald tirsdag - efter FOMC-mødet - og et cirka en procents fald i mandags. Nasdaq teknologi-aktierne ligger nu 54 procent fra deres højeste den 10 marts og 42 procent nede på året.

I spidsen for kursdykket stod nogle af de største teknologipapirer. Cisco faldt 13 procent, og IBM og Hewlett Packard lidt over fire procent efter at Merill Lynch nedjusterede deres købsanbefalinger på aktierne.

Yderligere bidrog Merill Lynch's cheføkonom Bruce Steinberg til stemningen ved at forudsige en hårdere landing for US-økonomien i 2001 og børsmæglerselskabet forventer nu rentenedsættelser på en procent i første halvår af 2001.

Af andre store tech-navne der måtte stå for skud kan nævnes:

Dell, som tabte 7,2 procent, JDS Uniphase 6,4 procent, Qualcom næsten otte procent og Oracle mere end seks procent. Microsoft aktien klarede dog frisag og steg marginalt med 88 cents til $27,81, og brød dermed en tabsrække på 10 børsdage i træk, hvor aktien har tabt hele 39 procent.

Bluechips-indekset Dow Jones faldt med 2,4 procent til 10.325, og der var ligeledes et fald på hele 3,1 procent i det bredere Standard & Poors 500-indeks.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også