MediaWatch

Tredobling i jule e-handel

Julehandlen forventes i år at blive tre gange så stor som sidste år. Det tyder en særkørsel af PBS' dankorttransaktioner i perioden 1.-17 december på.

Kørslen viser en betydelig stigning i antal dankorttransaktioner på nettet i år i forhold til samme periode sidste år. Til gengæld viser undersøgelsen også, at der kun er en lille fremgang fra de første 17 dage af november, skriver Børsen.

I 1999 købte 10.164 personer julegaver på Internettet mens der i år indtil videre er 36.908 kunder, som har købt via Internettet. Det udgør kun en mindre stigning i forhold til de 32.956 kunder, som handlede i Internetbutikker i november måned.

Hos PBS forklares udviklingen med, at der sideløbende med juleindkøbene er tale om et generelt øget brug af dankort via Internettet. I november måned steg antallet af dankorttransaktioner til 59.173 i forhold til oktober måned, hvor antallet lå på 46.516.

PBS har observeret en generel stigning i handlen på nettet og det gælder også i butikker, der ikke handler med deciderede julegaveartikler.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs