MediaWatch

Tredobling i jule e-handel

Julehandlen forventes i år at blive tre gange så stor som sidste år. Det tyder en særkørsel af PBS' dankorttransaktioner i perioden 1.-17 december på.

Kørslen viser en betydelig stigning i antal dankorttransaktioner på nettet i år i forhold til samme periode sidste år. Til gengæld viser undersøgelsen også, at der kun er en lille fremgang fra de første 17 dage af november, skriver Børsen.

I 1999 købte 10.164 personer julegaver på Internettet mens der i år indtil videre er 36.908 kunder, som har købt via Internettet. Det udgør kun en mindre stigning i forhold til de 32.956 kunder, som handlede i Internetbutikker i november måned.

Hos PBS forklares udviklingen med, at der sideløbende med juleindkøbene er tale om et generelt øget brug af dankort via Internettet. I november måned steg antallet af dankorttransaktioner til 59.173 i forhold til oktober måned, hvor antallet lå på 46.516.

PBS har observeret en generel stigning i handlen på nettet og det gælder også i butikker, der ikke handler med deciderede julegaveartikler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs