MediaWatch

Øresund vokser på grund af IT

Det forudsætter en integration med Skåne, som i dag er den stærkeste vækstregion i Norden. Det skriver Børsen.

Ifølge seniorøkonom Anders Olshov fra Unibank/Nordea har Stockholm stadig førerpositionen, men København kan sammen med Skåne komme på niveau med Stockholm, hvis man udnytter det store potentiale, der ligger i Øresundsregionen.

Øresundsregionen kan ligefrem blive den skandinaviske metropol, men det forudsætter, at man fjerner alle de barrierer som høje broafgifter og store forskelle i skatte- og socialsystemer, som hindrer integrationen.

Malmö-Lund området er i disse år inden i en stærk IT-vækst, der sammen med København kan lever et stærkt IT-potentiale som modvægt til Stockholm, der stadig regnes for en af Europas førende byer indenfor IT.

Senest har Orange Sweden meldt ud, at de vil etablere 500-600 nye IT-arbejdspladser i Malmö og Lund. Ifølge Orange Swedens informationschef, Cecilia Lindgren, har firmaet valgt Malmø-Lund, fordi Øresundsregionen blomstrer.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs