MediaWatch

Telecom aktier skal bevise lys fremtid

Det forventes, at potentiel vækst for gruppen først vil indtræffe når telecom selskaberne offentliggør deres rapporter for første kvartal. Selskaberne er nødt til at bevise, at de formår at vende tendensen til vækst.

Så snart der foreligger bevis for bedring inden for telekommunikationsbranchen, vil aktierne begynde at stige igen, mener Brian Hayward Manager for INVESCO Telecommunications Fund. Det skriver Reuters.

Faldet i sektorens aktier blev intensiveret i efteråret og trodsede således analytikeres vurderinger om et opsving sent på året. De største inden for industrien som AT&T Corp. og WorldCom Inc. advarede om meget vage udsigter til vækst og intensiveret konkurrence.

Det Nordamerikanske Telecommunications Index (.XTC) er faldet mere end 30 procent i år og har klaret sig dårligere end det bredere Standard & Poor's 500 Index (.SPX) med cirka 24 procent. Det øgede frasalg har tilsyneladende skræmt investorer, som overværede telecom aktier mere end fordoble deres værdi i 1999.

AT&T, der er USA's største langdistance telefon og kabel TV selskab, handler i øjeblikket sine aktier til den laveste pris siden december 1991. Den mindre rival WorldCom's aktier er nede på det laveste niveau i tre år.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs