MediaWatch

Telecom aktier skal bevise lys fremtid

Det forventes, at potentiel vækst for gruppen først vil indtræffe når telecom selskaberne offentliggør deres rapporter for første kvartal. Selskaberne er nødt til at bevise, at de formår at vende tendensen til vækst.

Så snart der foreligger bevis for bedring inden for telekommunikationsbranchen, vil aktierne begynde at stige igen, mener Brian Hayward Manager for INVESCO Telecommunications Fund. Det skriver Reuters.

Faldet i sektorens aktier blev intensiveret i efteråret og trodsede således analytikeres vurderinger om et opsving sent på året. De største inden for industrien som AT&T Corp. og WorldCom Inc. advarede om meget vage udsigter til vækst og intensiveret konkurrence.

Det Nordamerikanske Telecommunications Index (.XTC) er faldet mere end 30 procent i år og har klaret sig dårligere end det bredere Standard & Poor's 500 Index (.SPX) med cirka 24 procent. Det øgede frasalg har tilsyneladende skræmt investorer, som overværede telecom aktier mere end fordoble deres værdi i 1999.

AT&T, der er USA's største langdistance telefon og kabel TV selskab, handler i øjeblikket sine aktier til den laveste pris siden december 1991. Den mindre rival WorldCom's aktier er nede på det laveste niveau i tre år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs