MediaWatch

Ny portal til det offentlige

Med lanceringen af kommuneportalen KIKby.dk har Tele Danmark og Skandinavisk Filmkompagni en ambition om at kunne tilbyde en digital model for total åbenhed i danske kommuner og andre offentlige institutioner. Det skal ske med baggrund i et koncept, som er baseret på en kombination af TV og højhastigheds-Internet.

Tanken er at skabe en interaktiv kontakt mellem kommunen, borgerne og erhvervslivet, som er let tilgængelig for brugerne. Af samme grund spiller TV-mediet en afgørende rolle, fordi mange borgere i Danmark fortsat er mere vant til at modtage information via TV end via Internettet.

-Med det samarbejde, vi har indgået med Skandinavisk Filmkompagni, kan Tele Danmark nu både levere fundamentet for kommunernes elektroniske kommunikation med borgerne og selve portalen. Alt hvad kommunen kan komme i tanker om i den forbindelse, kan vi levere, siger direktør i Tele Danmark, Torkel Olrik.

Tele Danmark vil være ansvarlig for teknisk infrastruktur og salg, mens Skandinavisk Filmkompagni vil levere den interaktive kommuneportal samt vedligeholde den baseret på ønskerne fra de enkelte kommuner.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs