MediaWatch

Orkla-chef fratræder

Koncernchef i Orkla, Jens P. Heyerdahl, meddelte i går eftermiddag bestyrelsens formand, Finn Hvistendahl, at han ønsker at fratræde sin stilling i løbet af sommeren 2001.

Den omstridte Orkla-ledelse fik ellers for nylig en tillidserklæring fra bestyrelsen, men nu føler koncernchefen, Jens P. Heyerdahl, selv, at tiden er inde til et stille og roligt lederskifte, meddeler han i en pressemeddelelse.

Orkla erhvervede for nylig Danmarks største avishus, Det Berlingske Officin. Ifølge presseforlydender var Heyerdahl en aktiv fortaler for, at Orklas aktivitet også skulle omfatte medier. Men han skulle have mødt megen modstand fra Orklas bestyrelse.

Derfor bliver der spekuleret i, om Heyerdahls afgang varsler en ny strategi i den norske Orkla-koncern med en opsplitning af koncernen og et frasalg af mediedelen.

Heyerdahl vil senere i dag på et pressemøde i Oslo meddele, at han træder tilbage.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs