Sonofon overhaler Tele Danmark

MediaWatch

Tele Danmark har tidligere offentliggjort, at selskabet den 24. januar vil være klar med et GPRS-net i Danmark. I går meddelte Sonofon så, at man er klar med GPRS-teknologien fra den 2. januar.

Dermed bliver Sonofon den første udbyder i Danmark, som kan tilbyde GPRS. Til gengæld vil hastighederne på Sonofon's net være lidt langsommere end hos Tele Danmark. Det skriver Berlingske Tidende.

Prisen for GPRS vil hos Sonofon i en introduktionsperiode fra januar til april være 300 kroner i kvartalsafgift og 99 kroner i oprettelse, mens forbruget er gratis. Efter introduktionsperioden vil kunderne skulle betale cirka 20-25 kroner per Mbyte i forbrugsafgift.

Det svarer nogenlunde til at overføre et word-dokument på 90 sider. Desuden ventes oprettelsesgebyret at stige til 700 kroner, mens kvartalsafgiften fastholdes på 300 kroner.

Mens teleselskaberne kæmper om at være klar med et GPRS-net, kæmper mobiltelefon selskaberne om at blive klar med mobiltelefoner, som kan anvende den nye teknologi.

Indtil videre er det imidlertid kun amerikanske Motorola, som har GPRS-telefoner på markedet, mens Ericsson forventer at være klar med GPRS-telefoner i løbet af første kvartal 2001.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også