MediaWatch

Sonofon overhaler Tele Danmark

Tele Danmark har tidligere offentliggjort, at selskabet den 24. januar vil være klar med et GPRS-net i Danmark. I går meddelte Sonofon så, at man er klar med GPRS-teknologien fra den 2. januar.

Dermed bliver Sonofon den første udbyder i Danmark, som kan tilbyde GPRS. Til gengæld vil hastighederne på Sonofon's net være lidt langsommere end hos Tele Danmark. Det skriver Berlingske Tidende.

Prisen for GPRS vil hos Sonofon i en introduktionsperiode fra januar til april være 300 kroner i kvartalsafgift og 99 kroner i oprettelse, mens forbruget er gratis. Efter introduktionsperioden vil kunderne skulle betale cirka 20-25 kroner per Mbyte i forbrugsafgift.

Det svarer nogenlunde til at overføre et word-dokument på 90 sider. Desuden ventes oprettelsesgebyret at stige til 700 kroner, mens kvartalsafgiften fastholdes på 300 kroner.

Mens teleselskaberne kæmper om at være klar med et GPRS-net, kæmper mobiltelefon selskaberne om at blive klar med mobiltelefoner, som kan anvende den nye teknologi.

Indtil videre er det imidlertid kun amerikanske Motorola, som har GPRS-telefoner på markedet, mens Ericsson forventer at være klar med GPRS-telefoner i løbet af første kvartal 2001.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs