MediaWatch

Skift adresse via Internet

Kommunerne tager i dag et stort skridt i retning mod den digitale borgerservice. På borgerportalen NetBorger.dk åbner KMD nu en ny tjeneste kaldet Flytteguiden. Her er det muligt for borgerne at ændre folkeregisteradresse fra en pc'er i hjemmet eller på arbejdspladsen. Det er ikke længere nødvendigt at henvende sig på folkeregistret i hjemkommunen for at udfylde og underskrive en flyttemeddelelse.

- Flytteguiden er et gennembrud på vore NetBorger-aktiviteter. Guiden viser, hvordan en Internettjeneste udvider mulighederne i forhold til den fysiske verden. Og så glæder det mig, at vi samtidig støtter regeringen i dens visioner om elektronisk borgerservice, siger chef for Borgerservice i KMD, Jon Johnsen.

Online ændring af folkeregisteradresse er kun første skridt i udviklingen af Flytteguiden. Tjenesten bliver i løbet af de kommende måneder udbygget med en lang række funktioner, så borgerne alene ved brug af Flytteguiden bliver i stand til at foretage alle formelle og praktiske gøremål i forbindelse med flytninger - blandt andet rekvirere flyttebil, skifte læge, formidle boligansøgning og meget andet.

For at benytte Flytteguiden fuldt ud til at ændre adresse forudsætter det, at man flytter til én af de 177 kommuner, som fra begyndelsen er tilsluttet tjenesten. KMD forventer, at endnu flere kommuner kommer til - så flest mulig af de 900.000 danskere, der hvert år skifter bopæl, får glæde af Flytteguiden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs