MediaWatch

Skift adresse via Internet

Kommunerne tager i dag et stort skridt i retning mod den digitale borgerservice. På borgerportalen NetBorger.dk åbner KMD nu en ny tjeneste kaldet Flytteguiden. Her er det muligt for borgerne at ændre folkeregisteradresse fra en pc'er i hjemmet eller på arbejdspladsen. Det er ikke længere nødvendigt at henvende sig på folkeregistret i hjemkommunen for at udfylde og underskrive en flyttemeddelelse.

- Flytteguiden er et gennembrud på vore NetBorger-aktiviteter. Guiden viser, hvordan en Internettjeneste udvider mulighederne i forhold til den fysiske verden. Og så glæder det mig, at vi samtidig støtter regeringen i dens visioner om elektronisk borgerservice, siger chef for Borgerservice i KMD, Jon Johnsen.

Online ændring af folkeregisteradresse er kun første skridt i udviklingen af Flytteguiden. Tjenesten bliver i løbet af de kommende måneder udbygget med en lang række funktioner, så borgerne alene ved brug af Flytteguiden bliver i stand til at foretage alle formelle og praktiske gøremål i forbindelse med flytninger - blandt andet rekvirere flyttebil, skifte læge, formidle boligansøgning og meget andet.

For at benytte Flytteguiden fuldt ud til at ændre adresse forudsætter det, at man flytter til én af de 177 kommuner, som fra begyndelsen er tilsluttet tjenesten. KMD forventer, at endnu flere kommuner kommer til - så flest mulig af de 900.000 danskere, der hvert år skifter bopæl, får glæde af Flytteguiden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs