MediaWatch

Behov for standard på mobilområdet

Hvis ikke teleindustrien og web-designerne bliver enige om udseendet af de grafiske brugerflader i det mobile Internet, vil de senere brugere opleve det som et kaos, der er svært at finde rundt i

Det mobile Internet kommer, men det bliver næppe den hurtige succes, hvis ikke udbydere af de kommende tjenester enes om, hvordan de skal betjenes, siges der i rapporten. Allerede i dag - seks til 12 måneder før fremtidens mobiltelefoner og terminaler vil nå markedet i større antal - står det klart, at der er behov for en gennemgribende standardisering.

Det er en af konklusionerne i et omfattende grundforskningsprojekt, som det danske analyse- og udviklingsselskab Wapmore Research & Consulting har iværksat. Den første af en serie på otte rapporter er netop udsendt, og allerede her tænder Wapmore Research & Consulting for alarmblinkene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs