MediaWatch

Kommuner bruger piratsoftware

Det konkluderer revisionsfirmaet KPMG efter at have gennemgået ti kommuners softwareforhold. Softwarebranchen tilbyder frit lejde til kommuner, der vil rydde op, skriver Nyhedsmagasinet Dansker Kommuner.

Ifølge revisor Hans Peter Hartzberg fra KPMG er kommunernes problem, at det kan være svært at få et overblik over, hvad man bruger af programmer. Han mener, at løsningen må være, at man udpeger en central person til at holde styr på, hvad der er installeret af programmer, og sørge for at man har de fornødne softwarelicenser.

I Kommunernes Landsforening (KL) er overraskelsen over KPMG's undersøgelse ikke overvældende. Men KL oplyser, at det ikke er deres opgave, at løbe rundt og "lege politi". Softwareindustrien derimod vil godt "komme efter" synderne.

Melder en kommune selv ud med, at de har ulovlig software, vil industrien godt hjælpe til med at få orden i programlicenserne. Men bliver en kommune afsløret i at benytte piratsoftware, vil der blive anlagt en fogedsag mod den pågældende kommune, siger administrerende direktør Henrik Mørck fra Lotus Development Danmark.

Mere fra MediaWatch

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs