MediaWatch

Nye domænenavne udvalgt

ICAAN's valg af de første nye domænenavne siden starten af domæne navnesystemet i 80'erne, har sat en foreløbig stopper for fem års diskussioner om hvilke navne, der skulle aflaste det stærkt brugte .com, skriver Associated Press.

Indtil i dag har .com, .org samt .net været de eneste verdensomspændende domænenavne. Med valget af foreløbigt syv nye domænenavne er dette nu ændret. Dermed er der lagt op til en klar udvidelse i variationen af de enkelte websider.

De oprindelige tre domænenavne vil indledningsvist blive udvidet med : .biz for virksomheder, .name for privatpersoner, .info til generelle formål, .pro for professionelle, .museum for museer, .coop for forretningskooperativer samt .aero for flyindustrien.

Ifølge ICAAN's bestyrelsesforkvinde, Esther Dyson, er der i første omgang tale om en indledende sampling. De valgte navne er sandsynligvis ikke de eneste, der vil kunne komme i betragtning.

Da fristen, der var sat til 2. oktober udløb, havde ICAAN modtaget 47 forslag til nye domænenavne. En del af disse er blevet sorteret fra grundet forskellige barrierer.

De nye navne vil kunne tages i brug fra midten af næste år, og skal som nævnt afløse det hyppigt anvendte .com. Godt 20 millioner websider på verdensplan er i dag registreret under dette domænenavn.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs