DR klar med digital radio

MediaWatch

DAB-radioen, Digital Audio Broadcasting, vil - udover de almindelige FM-kanaler - kunne rumme fem-seks digitale radiotilbud.

- I første omgang lægger vi ud med en særlig radiokanal for de 12-25-årige, siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Derefter følger en kulturkanal, en 24-timers nyhedskanal med radioaviser og nyhedsprogrammer hele døgnet, og en demokrati-kanal med folketingstransmissioner og politiske programmer.

Samtidig vil DRs klassiske musikkanal, P2musik, der tillige sender på kabel og satellit, kunne modtages hele døgnet på DAB-radioen. De digitale kanaler kan i første omgang kun modtages i hovedstadsområdet og i Midt- og Vestjylland, hvor DR i et par år allerede har kørt prøvesendinger med et tilfredsstillende resultat.

- I løbet af året vil vi udbygge sendenettet, så signalerne kan modtages af over halvdelen af danskerne inden udgangen af 2001. Det kræver imidlertid, at man anskaffer sig et digitalt radioapparat. DR og radiobranchen regner med at flere og flere danskere i løbet af de næste år vil udskifte deres radiomodtagere med en digital radio. Ikke bare er lyden bedre, men man får mere at vælge imellem og dermed bedre chancer for at finde de programmer, man foretrækker, understreger Leif Lønsmann.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også