MediaWatch

DR klar med digital radio

DAB-radioen, Digital Audio Broadcasting, vil - udover de almindelige FM-kanaler - kunne rumme fem-seks digitale radiotilbud.

- I første omgang lægger vi ud med en særlig radiokanal for de 12-25-årige, siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Derefter følger en kulturkanal, en 24-timers nyhedskanal med radioaviser og nyhedsprogrammer hele døgnet, og en demokrati-kanal med folketingstransmissioner og politiske programmer.

Samtidig vil DRs klassiske musikkanal, P2musik, der tillige sender på kabel og satellit, kunne modtages hele døgnet på DAB-radioen. De digitale kanaler kan i første omgang kun modtages i hovedstadsområdet og i Midt- og Vestjylland, hvor DR i et par år allerede har kørt prøvesendinger med et tilfredsstillende resultat.

- I løbet af året vil vi udbygge sendenettet, så signalerne kan modtages af over halvdelen af danskerne inden udgangen af 2001. Det kræver imidlertid, at man anskaffer sig et digitalt radioapparat. DR og radiobranchen regner med at flere og flere danskere i løbet af de næste år vil udskifte deres radiomodtagere med en digital radio. Ikke bare er lyden bedre, men man får mere at vælge imellem og dermed bedre chancer for at finde de programmer, man foretrækker, understreger Leif Lønsmann.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs