MediaWatch

DR klar med digital radio

DAB-radioen, Digital Audio Broadcasting, vil - udover de almindelige FM-kanaler - kunne rumme fem-seks digitale radiotilbud.

- I første omgang lægger vi ud med en særlig radiokanal for de 12-25-årige, siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Derefter følger en kulturkanal, en 24-timers nyhedskanal med radioaviser og nyhedsprogrammer hele døgnet, og en demokrati-kanal med folketingstransmissioner og politiske programmer.

Samtidig vil DRs klassiske musikkanal, P2musik, der tillige sender på kabel og satellit, kunne modtages hele døgnet på DAB-radioen. De digitale kanaler kan i første omgang kun modtages i hovedstadsområdet og i Midt- og Vestjylland, hvor DR i et par år allerede har kørt prøvesendinger med et tilfredsstillende resultat.

- I løbet af året vil vi udbygge sendenettet, så signalerne kan modtages af over halvdelen af danskerne inden udgangen af 2001. Det kræver imidlertid, at man anskaffer sig et digitalt radioapparat. DR og radiobranchen regner med at flere og flere danskere i løbet af de næste år vil udskifte deres radiomodtagere med en digital radio. Ikke bare er lyden bedre, men man får mere at vælge imellem og dermed bedre chancer for at finde de programmer, man foretrækker, understreger Leif Lønsmann.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs