MediaWatch

TV-baseret netværk får millionstøtte

Det amerikanske Dotcast, endnu et af USA's ambitiøse trådløse udbydere, skal med finansiel hjælp fra Disney, GE Capital samt Intel opbygge et nationalt dækkende netværk i USA, skriver CNET.

Baseret på det eksisterende Public Broadcast Systems TV-signaler skal der udbydes spil, video samt andet båndbredde-tungt indhold til de amerikanske hjem. Tiltaget er meget lig de, der tilbydes af rivalen Geocast Network System samt iBlast, der er skabt af en række lokale broadcastere.

Den finansielle støtte fra de nævnte investorer beløber sig til 60 millioner dollar. Selskabet forventer, at det vil koste i omegnen af 40 millioner dollar, at skabe et netværk der vil kunne nå ud til stort set alle amerikanske husstande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs