MediaWatch

Adobe øger forventninger

Adobe har på baggrund af en nedgang i udgifterne til research øget sine indtjeningsforventninger for det kommende finansår, skriver Bloomberg News.

Selskabets profitabilitet, der tidligere var sat til en stigning på 31 procent, er nu øget til 32 procent, mens udgifterne til research og udvikling er sat til 19 procent af det totale salg. Ifølge en tidligere prognose var disse udgifter sat til 20 procent.

Selskabet oplyser, at salget vil stige med mindst 25 procent i det indeværende fjerde kvartal, der slutter med udgangen af denne måned. En tilsvarende stigning forventes ligeledes for 2001. Dette er en gentagelse af den forventnings-prognose, selskabet udsendte i september.

I takt med at flere og flere selskaber benytter Internettet for at offentliggøre informationer, har Adobe set en stigning i efterspørgslen på produkter såsom dets kendte Photoshop. Selskabet overvejer i øjeblikket at lancere ny software til publicering samt bytning via Internettet mellem forskellige former for udstyr. Disse inkluderer mobiltelefoner samt håndholdte computere.

Ifølge økonomidirektør Murray Demo forventer selskabet, at salget af webrelateret publiceringssoftware vil stige med 30 procent i det kommende finansår. Salget af elektronisk publicering ventes at stige 65 procent.

Adobe offentliggjorde sin reviderede prognose efter aktiemarkedets lukning. Selskabets aktie har mere end fordoblet sin værdi alene i år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs