MediaWatch

Packard Bell tror på forhandlerne

E-handel - køb via Internettet - betragter mange som den store åbenbaring, men ifølge Packard Bell lader succesen vente på sig i langt de fleste brancher.

Det gælder således også for salg af hjemme-pc'er, hvor kunderne foretrækker at få både information om og købe familiens nye hjemme-PC hos forhandlerne.

På det samlede europæiske marked er Packard Bell ifølge en netop offentliggjort opgørelse fra analysevirksomheden Dataquest med et salg på 282.750 PC'er i tredje kvartal 2000. Det er en fremgang på 33,7 procent i forhold til tredje kvartal 1999 - og en markedsandel på 13,0 procent. Dermed er Packard Bell den næststørste leverandør kun overgået af Fujitsu Siemens med en markedsandel på 13,4 procent.

I Belgien, England, Frankrig, Holland og Norge er Packard Bell den største leverandør. I Danmark er der tale om en fremgang på 53,3 procent til en markedsandel på 4,3 procent.

- Blandt de store leverandører af hjemme-pc'er til det europæiske marked har Packard Bell den største vækst, og hvis niveauet fra tredje kvartal holdes i fjerde kvartal, vil vi ende 2000 med at være den største leverandør. Det er vores satsning på at sælge gennem forhandlere i stedet for nethandel, der giver dette gode resultat. Undersøgelser viser nemlig, at den vigtigste kilde til information om hjemme-pc'er er forhandlerne, der så derefter også sælger pc'erne til kunderne. Derfor grænser det til magtarrogance, at andre store leverandører forsøger at få forhandlerne til at gå over til ren nethandel, siger Rune Johansen, der er informations- og marketingchef hos Packard Bell i Norden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs