MediaWatch

Jatak vinder over Yatack

Retail Internet A/S står bag det danske Internet firma Jatak.com, som nu to gange har fået Københavns Byret's ord for, at Yatack ikke må bruge varemærket Yatack i Danmark.

Sagen har været ført to gange for Københavns Byret. Jatak.com vandt også første runde, men denne dom fik ikke retskraft, fordi Jatak.com indbetalte den nødvendige garanti for sent. Det skriver norske Aftenposten.

Konsekvensen af det nye nederlag er, at norske Yatack har måttet lukke sit danske website. I stedet henvises Yatack's danske kunder til Toga.com, som Yatack for nylig har fusioneret med. Yatack har anket spørgsmålet om varemærket Jatak til Patent- og Varemærkestyrelsen, fordi Yatack mener, at det var forkert at godkende Jatak som et varemærke.

Jatak.com er en personlig e-mail service på Internettet, hvor man får tilbud m.v. fra butikker i ens eget lokalområde, og som ejes bl.a. af Tele Danmark og growth.dk. Yatack er et norsk ejet e-handels site, som startede sit Internet varehus op i Danmark, efter at danske Jatak.com var gået på markedet og havde fået registreret sit varemærke.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs