MediaWatch

Globalstar kæmper for overlevelse

Selskabet, hvis forretnings-ide det er at tilbyde kunder i isolerede områder i verden gode modtageforhold ved hjælp af satellittelefoni, har ifølge analytikerne ikke formået at få sit koncept til at slå til, skriver Associated Press.

Dårlig ledelse, faldende priser på mobiltelefoner, der samtidig har fået større rækkevidde, samt to rivaliserende selskabers fiasko på området, har gjort det mere end svært for selskabet at få solgt sine produkter. Investorerne, der i starten bakkede op omkring selskabet, har på baggrund af dets dårlige indtjeningsevne, den store mangel på kunder samt dårlige fremtidsudsigter for satellittelefoni, en efter en trukket sig ud og efterladt selskabet i en noget nær uholdbarlig situation.

Globalstars aktie, der i dag handles i kurs 2,94 dollar, har således tabt 95 procent i forhold til sit 52 ugers bedste. Den massive kritik efterlader selskabet i overhængende fare for fallit. Ifølge Marc Nabi,analytiker hos Merrill Lynch, mangler 1,6 millioner kunder i at nå break-even,.

Selskabet har i dag lidt over 21.000 kunder samt kapital til at klare sig frem til maj næste år og medmindre ledelsen finder nye indtjeningsmuligheder må en lukning forventes.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs