MediaWatch

Nokia overgår konkurrenterne

Mens amerikanske Motorola og svenske Ericsson, verdens næststørste og tredjestørste fremstillere af mobiltelefoner, kæmper med et faldende salg, oplever Nokia fremgang.

Den seneste kvartalsindtjening samt fremtidsperspektiverne for de tre største mobil-telefofremstillere underbygger ifølge analytikere Motorolas og Ericssons sårbarhed, skriver Reuters.

Nokia, der i torsdags overgik markedets forventninger og fremlagde et regnskab der blandt andet viste en 59 procents fremgang i salget af mobiltelefoner, er ifølge Peter Peterson, analytiker for Prudential Volpe Technology Group, på det nærmeste ved at knuse sine konkurrenter. Han mener, at konkurrenterne sakker længere og længere bagud i forhold til det succesfulde finske selskab.

Tydeligst bliver forskellen illustreret ved, at mens Nokia melder om fremgang så måtte både Motorola og Ericsson i den forgangne uge nedjustere deres forventninger for fremtiden. Motorola nedjusterede således forventninger for 2001 grundet et aftagende salg, mens Ericsson meddelte, at det ville reducere arbejdsstyrken indenfor telefonproduktionen med 40 procent.

Flere analytikere er overbeviste om, at de to konkurrenter mere er mærket af Nokias fremgang end af det aftagende salg. Ifølge Peterson er Nokia i stand til at lave de samme produkter som både Motorola og Ericsson, men med den store forskel, at det finske selskab gør det bedre, billigere, mindre og nemmere end sine konkurrenter.

Mere fra MediaWatch

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs