Fodbold-TV krigen fortsætter

MediaWatch

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) har ikke opgivet sin kamp for at sikre det danske fodboldlandsholds vigtigste kampe på landsdækkende TV, skriver Jyllands-Posten.

Da TvDanmark tidligere på måneden vandt appelsagen ved den engelske High Court i London og dermed fik tilladelse til at sende fodboldlandsholdets udekampe på TvDanmark 1, har kulturministeren søgt hjælp hos sin engelske kollega.

Hun har bedt om at få den engelske kulturminister Chris Smiths vurdering af situationen. Ifølge Elsebeth Gerner Nielsen overvejer man i England at anke High Courts afgørelse til en højere instans, og at der bliver spekulerer på, om de har gennemført EU-direktivet om "TV uden Grænser" godt nok.

Tidligere i år købte TvDanmark 1 rettighederne til de fem udekampe i Island og Nordirland, der spilles i dette efterår, og Bulgarien, Malta og Tjekkiet næste år, af den tyske mediegigant og TV-købmand UFA. Men TvDanmark 1, som ligesom TV3 sender fra England på en britisk licens, blev bebrejdet, at de ikke opfyldte EUs TV-sportsdirektiv, der kræver, at vigtige sportsbegivenheder skal kunne ses af alle på åbent TV.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også