MediaWatch

Fodbold-TV krigen fortsætter

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) har ikke opgivet sin kamp for at sikre det danske fodboldlandsholds vigtigste kampe på landsdækkende TV, skriver Jyllands-Posten.

Da TvDanmark tidligere på måneden vandt appelsagen ved den engelske High Court i London og dermed fik tilladelse til at sende fodboldlandsholdets udekampe på TvDanmark 1, har kulturministeren søgt hjælp hos sin engelske kollega.

Hun har bedt om at få den engelske kulturminister Chris Smiths vurdering af situationen. Ifølge Elsebeth Gerner Nielsen overvejer man i England at anke High Courts afgørelse til en højere instans, og at der bliver spekulerer på, om de har gennemført EU-direktivet om "TV uden Grænser" godt nok.

Tidligere i år købte TvDanmark 1 rettighederne til de fem udekampe i Island og Nordirland, der spilles i dette efterår, og Bulgarien, Malta og Tjekkiet næste år, af den tyske mediegigant og TV-købmand UFA. Men TvDanmark 1, som ligesom TV3 sender fra England på en britisk licens, blev bebrejdet, at de ikke opfyldte EUs TV-sportsdirektiv, der kræver, at vigtige sportsbegivenheder skal kunne ses af alle på åbent TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs