MediaWatch

Få vejret via SMS

Vejr2 tilbyder lokale vejrudsigter på postnummerniveau, baseret på en opdeling af Danmark i 50.000 kvadrater, hver på to gange 2 kilometer. De lokale vejrudsigter - og ekstra varsler, hvis vejret udvikler sig uventet - kan spare entreprenører, håndværkere og andre, som arbejder udendørs, for store beløb.

Brugerne af tjenesten, som åbner i testversion i slutningen af november, kan selv vælge, hvordan de vil modtage vejrudsigter og varsler om kritiske vejrændringer: Via web, epost eller SMS-beskeder på mobiltelefonen. Den samlede Vejr2-løsning hostes i første omgang i et "væksthus", som MemoBase Group har etableret i samarbejde med Sun Microsystems.

- Vejr2 er et godt eksempel på, at agent-teknologien gør det hurtigt at etablere endog meget omfattende IT-løsninger, uden at det kræver en masse konsulenttimer og programmering. Med den her teknologi kan vi levere et IT-system, som er med til hurtigt at bygge virksomheden op, og som fra første dag passer ind i virksomhedens forretningskoncept, siger administrerende direktør for eRMpartner, Jørgen Leschly.

Ifølge Jørgen Leschly er agent-teknologien udtryk for et længe ventet gennembrud inden for CRM (Customer Relationship Management). Med de logiske agenter kan enhver forretningsgang opsættes og automatiseres uden at det kræver egentlig programmering. Ansatte med fokus på forretningsdrift kan - uden særlige IT-færdigheder - lære at oprette og styre de logiske agenter på tre uger eller mindre.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs