MediaWatch

Er der plads til TV 2 Zulu?

Efter at TV3, DR og senest TvDanmark har fået to kanaler, kommer TV 2 sidst i rækken med den nye kanal: TV 2 Zulu. Den får premiere søndag 15. oktober. Den bliver distribueret via satellit, så det vil være ca. 70 procent af befolkningen, der kan modtage den, når den går i luften.

Flere stationer har også en tag-line eller undertitel. TvDanmark kaldes "Klassens frække dreng", TV 2 "Hele Danmarks fjernsyn". TV 2 Zulu har så valgt: TV 2 Zulu - fordi vi elsker TV. Det lyder umiddelbart lidt floskelagtigt, men når man kigger på dem, der står bag kanalen, så virker det ægte nok. Palle Strøm og Keld Reinicke elsker faktisk TV, og nyder at lege med mediet.

Palle Strøm er nok mest kendt for programmet Gotha på DR2. Med de to personer bag rattet virker det logisk, at målgruppen for kanalen er de 15-40 årige. Kanalen skal prøve at gøre livet surt for TV3 og TvDanmark samtidig med, at den ikke skal kannibalisere hovedkanalen. Det bliver en svær opgave, specielt når man er den ottende danske kanal, der skal kæmpe om seernes gunst, mens der ikke er udsigt til, at TV-forbruget vil stige.

Læs hele artiklen af Flemming Jensen, CIA MediaCentralen i Mediawatch, nyhedsbrevet om digitale medier nummer 58 fra fredag den 8. september 2000.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs