MediaWatch

Er der plads til TV 2 Zulu?

Efter at TV3, DR og senest TvDanmark har fået to kanaler, kommer TV 2 sidst i rækken med den nye kanal: TV 2 Zulu. Den får premiere søndag 15. oktober. Den bliver distribueret via satellit, så det vil være ca. 70 procent af befolkningen, der kan modtage den, når den går i luften.

Flere stationer har også en tag-line eller undertitel. TvDanmark kaldes "Klassens frække dreng", TV 2 "Hele Danmarks fjernsyn". TV 2 Zulu har så valgt: TV 2 Zulu - fordi vi elsker TV. Det lyder umiddelbart lidt floskelagtigt, men når man kigger på dem, der står bag kanalen, så virker det ægte nok. Palle Strøm og Keld Reinicke elsker faktisk TV, og nyder at lege med mediet.

Palle Strøm er nok mest kendt for programmet Gotha på DR2. Med de to personer bag rattet virker det logisk, at målgruppen for kanalen er de 15-40 årige. Kanalen skal prøve at gøre livet surt for TV3 og TvDanmark samtidig med, at den ikke skal kannibalisere hovedkanalen. Det bliver en svær opgave, specielt når man er den ottende danske kanal, der skal kæmpe om seernes gunst, mens der ikke er udsigt til, at TV-forbruget vil stige.

Læs hele artiklen af Flemming Jensen, CIA MediaCentralen i Mediawatch, nyhedsbrevet om digitale medier nummer 58 fra fredag den 8. september 2000.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs