MediaWatch

Eksplosion i salget af videospil

For den nye Sony PlayStation2 vurderes det, at efterspørgslen i perioden frem til jul vil være fire gange større end udbuddet, og derfor har Sony i samarbejde med de største britiske detailkæder været nødsaget til at indføre et køsystem.

Det betyder at kunder, som ønsker at købe en af de ny videospil maskiner, skal aflevere et depositum for overhovedet at komme i betragtning, når maskinerne endelig er på gaden 24. november. Maskinerne kommer til at koste 299 britiske pund per enhed. Det britiske marked er Europas største med hensyn til salg af videospil maskiner.

PlayStation2 blev lanceret i Japan i marts, og Sony venter at have solgt 10 millioner maskiner verden over inden jul. Den ekstraordinære store interesse for de nye maskiner skyldes ikke blot, at de opererer endnu hurtigere og med en endnu højere opløsning end den forrige generation, men ligeledes fordi maskinerne er udstyret med DVD konvertibilitet samt i stand til at tilbyde Internetadgang.

Sega's Dreamcast var den første 128-bit maskine der blev lanceret, og Sony's PlayStation2 bliver senere efterfulgt af nye maskiner fra Microsoft (X Box) og Nintendo (Dolphin).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs