Eksplosion i salget af videospil

MediaWatch

For den nye Sony PlayStation2 vurderes det, at efterspørgslen i perioden frem til jul vil være fire gange større end udbuddet, og derfor har Sony i samarbejde med de største britiske detailkæder været nødsaget til at indføre et køsystem.

Det betyder at kunder, som ønsker at købe en af de ny videospil maskiner, skal aflevere et depositum for overhovedet at komme i betragtning, når maskinerne endelig er på gaden 24. november. Maskinerne kommer til at koste 299 britiske pund per enhed. Det britiske marked er Europas største med hensyn til salg af videospil maskiner.

PlayStation2 blev lanceret i Japan i marts, og Sony venter at have solgt 10 millioner maskiner verden over inden jul. Den ekstraordinære store interesse for de nye maskiner skyldes ikke blot, at de opererer endnu hurtigere og med en endnu højere opløsning end den forrige generation, men ligeledes fordi maskinerne er udstyret med DVD konvertibilitet samt i stand til at tilbyde Internetadgang.

Sega's Dreamcast var den første 128-bit maskine der blev lanceret, og Sony's PlayStation2 bliver senere efterfulgt af nye maskiner fra Microsoft (X Box) og Nintendo (Dolphin).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også