MediaWatch

Ny Internet-bank satser på discount

Danmarks nye rene netbank Basisbank, som åbnede i går, vil føre discount-strategi for at vinde kunder fra de eksisterende danske banker. Midlet er blandt andet en lavere renteavance på i gennemsnit 60 procent, hvilket svarer til at de øvrige banker ville miste to tredjedele eller 10 milliarder kroner af de årlige overskud, hvis de skulle følge trop, skriver Jyllands Posten. Basisbank tilbyder desuden en fast indlånsrente på 4,5 procent og en udlånsrente på 7,5 procent.

Basisbank er den første bank i Danmark, som udelukkende opererer over Internettet uden et filial-net. Rådgivningen foregår via telefon, og banken udbyder en række almindelige kontoformer, børneopsparing, pension, kassekredit og forbrugslån. Planen er senere at udvide produktporteføljen med blandt andet værdipapirhandel, realkredit, e-handel og forsikringer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs