MediaWatch

NetDoktor.dk ind i ny fase

To idrætsfysiologer har sammen med den populære lægetjeneste udviklet en service, som på basis af folks egne oplysninger om deres kondition og mål vejleder dem professionelt.

- Denne nye tjeneste har været planlagt i trekvart år, forklarer direktør Kåre Stahl Jacobsen, NetDoktor.dk. Den repræsenterer en ny fase for os. Efterhånden har vi dækket sygdomme så grundigt, at der er frigjort flere ressourcer til sundhed og forebyggelse. Sport & Træning er blot den første af flere sektioner.

- Det er nyt for NetDoktor.dk at beskæftige sig mere med sundhed end med sygdom, siger chefredaktør Rikke Esbjerg. Der er professionelle forklaringer på opvarmning, kondition og meget andet i et sprog, folk kan forstå. Vi går som altid i dybden med detaljerne.

Annoncører på Internet har set, at her er en chance for at komme direkte i kontakt med NetDoktorens kvarte million månedlige brugere. Medicinalbranchen har groft sagt fyldt siderne indtil nu, men med sektionen Sport & Træning er Carlsberg dukket op. NetDoktor.dk regner med at se flere og andre brugere med det nye tilbud.

Brugerne af denne gratis service får blandt andet vejledning i selv at udføre Åstrands steptest og Coopers løbetest, så de kan måle deres kondition og fremskridt. Samtidig kan de finde detaljerede forklaringer på sportsskader og læse om motions indflydelse på deres velvære skrevet af lægerne fra NetDoktor.dk. "Sport og Træning" koncentrerer sig om løb i den første måned. Der er planlagt temaer om en lang række andre sportsgrene.

- Vores brugere kan godt lide at gøre noget selv, og her får de den nødvendige støtte. Hvis folk følger løbeprogrammet, og tager det alvorligt, vil de få de rigtige resultater. De samme principper vil gælde med brugerne af kommende sektioner, som kommer til at dreje sig om "rygeophør" og "slankning".

- Vores holdning er, som den altid har været, forklarer direktør Kåre Stahl Jacobsen. Vi vil gøre noget for folkesundheden, og det gør vi systematisk på måder, som myndighederne ikke kan selv. Rygning og overvægt er folkesvøber af dimensioner, og her kan vi gøre noget godt med nye interaktive metoder, som brugerne kan anvende til at nå deres mål.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs