MediaWatch

Bredbånd eller afvikling af statsgæld

Pengene til opbygningen af et bredbåndsnetværk skal ifølge IT-branchen fremskaffes via næste års auktioner over UMTS-licenser, der ventes at indbringe et sted mellem 5 og 25 milliarder kroner. Det forventes dog, at det vil kræve flere penge end auktionerne kan frembringe, hvis opbygningen af et bredbåndsnet skal dække selv tyndt befolkede området i landet, skriver Computerworld.

De danske politikere er dog ikke enige i, at pengene fra UMTS-licenserne skal gå til at opbygge et bredbåndsnet. De er mere fokuserede på, at få betalt af på statsgælden. Et af argumenterne er vigtigheden af at få nedbragt gælden, så Danmark skal betale færre renter, mener venstres IT-ordfører Kristian Jensen.

Finansminister Mogens Lykketoft (S) vil gerne afse en del af beløbet fra UMTS-licenserne til at opbygge et bredbåndsnet, men også han prioriterer afbetaling på statsgælden højere.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs