MediaWatch

Bredbånd eller afvikling af statsgæld

Pengene til opbygningen af et bredbåndsnetværk skal ifølge IT-branchen fremskaffes via næste års auktioner over UMTS-licenser, der ventes at indbringe et sted mellem 5 og 25 milliarder kroner. Det forventes dog, at det vil kræve flere penge end auktionerne kan frembringe, hvis opbygningen af et bredbåndsnet skal dække selv tyndt befolkede området i landet, skriver Computerworld.

De danske politikere er dog ikke enige i, at pengene fra UMTS-licenserne skal gå til at opbygge et bredbåndsnet. De er mere fokuserede på, at få betalt af på statsgælden. Et af argumenterne er vigtigheden af at få nedbragt gælden, så Danmark skal betale færre renter, mener venstres IT-ordfører Kristian Jensen.

Finansminister Mogens Lykketoft (S) vil gerne afse en del af beløbet fra UMTS-licenserne til at opbygge et bredbåndsnet, men også han prioriterer afbetaling på statsgælden højere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs