MediaWatch

Intel satser på Danmark

Forsknings- og udviklingscenteret kommer til at ligge i erhvervsområdet Kong Svends Industripark i Ledøje-Smørum Kommune, 20 km vest for København. Intel, der i dag har ca. 500 ansatte, forventer at blive 1000 medarbejdere i løbet af de næste fem år, skriver Børsen.

Intels vækst accelererede, da virksomheden købte den højteknologiske fiberoptiske udviklingsvirksomhed Giga af NKT for ca.10 milliarder. Intel konkurrer i øjeblikket med Ericsson om, at få ansat dygtige udviklingsingeniører mod attraktive lønpakker aktieoptioner og god pensionsordning. Selskabet håber på at få en byggetilladelse så hurtigt som muligt og påbegynde opførslen af forsknings- og udviklingscentret, der forventes at komme til at koste mindst 300 millioner kroner.

Den nye udviklingspark skal rumme alle Intels aktiviteter i Danmark og heriblandt udvikling af produkter indenfor fiberoptik, netværk management og netværkskomponenter a la switches og routers dvs. komponenter, der styrer teletrafik.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs