MediaWatch

IT- og teleaktier stiger

Det lykkedes OMX-indekset at få en stigning på 1,4 procent til niveau 1336,87. Aktiehandlen mindede om tiden inden marts, hvor Nasdaq-indekset blev slået ud af kurs. Kurserne steg indenfor IT- og telesektorerne bl.a. ved hjælp af stigninger på mobilgiganterne Nokia og Ericsson aktier, der steg henholdsvis 4,8 og 4,3 procent til kurs 423,5 og 192,5, skriver Berlingske Tidende.

Investeringslysten kom efter at en artikel i den svenske erhvervsavis, Dagens Industri, beskrev de svenske IT-aktiers status. Ifølge artiklen er aktier som Framfabss, der er steget 2,8 procent, Icon Medialab, der er steget 6,5 procent og Adcores, der er steget 2 procent, igen blevet interessante investeringsobjekter. I gennem længere tid har det ellers været uset at investere i IT-aktier, og det har resulteret i betydelige kursfald.

Forskellen mellem de svenske og amerikanske selskabers børsværdi er igen blevet stor, selvom også de amerikanske IT-aktier får deres rutscheture på børsen. Skeptikere peger på, at de amerikanske selskaber har et større hjemmemarked og tager højere priser for deres ydelser, mens de svenske selskaber har stor international eksponering.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs