IT- og teleaktier stiger

MediaWatch

Det lykkedes OMX-indekset at få en stigning på 1,4 procent til niveau 1336,87. Aktiehandlen mindede om tiden inden marts, hvor Nasdaq-indekset blev slået ud af kurs. Kurserne steg indenfor IT- og telesektorerne bl.a. ved hjælp af stigninger på mobilgiganterne Nokia og Ericsson aktier, der steg henholdsvis 4,8 og 4,3 procent til kurs 423,5 og 192,5, skriver Berlingske Tidende.

Investeringslysten kom efter at en artikel i den svenske erhvervsavis, Dagens Industri, beskrev de svenske IT-aktiers status. Ifølge artiklen er aktier som Framfabss, der er steget 2,8 procent, Icon Medialab, der er steget 6,5 procent og Adcores, der er steget 2 procent, igen blevet interessante investeringsobjekter. I gennem længere tid har det ellers været uset at investere i IT-aktier, og det har resulteret i betydelige kursfald.

Forskellen mellem de svenske og amerikanske selskabers børsværdi er igen blevet stor, selvom også de amerikanske IT-aktier får deres rutscheture på børsen. Skeptikere peger på, at de amerikanske selskaber har et større hjemmemarked og tager højere priser for deres ydelser, mens de svenske selskaber har stor international eksponering.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også