MediaWatch

Nasdaq tilbage på sporet

Efter de voldsomme kursfald tidligere på året er Nasdaq tilbage på rette spor. I går fik Nasdaq således endnu et løft - 28 point eller 0,69 procent - og er nu på samme stærke niveau som i 1999, skriver CNNfn. August måned har været Nasdaq's endelige comeback, idet Nasdaq er vokset gradvist hele måneden.

Investorerne har fået ny tillid til især de store og hurtigt voksende teknologi virksomheder som for eksempel Intel, Oracle og Sun Microsystems. Årsagen er, at disse high tech virksomheder alle forventes at opnå indtægtsstigninger i år på mere end 30 procent. Stigningerne skal ses i lyset af, at 1999 var et stærkt år for teknologi virksomhederne.

Nasdaq-indekset voksede i går til et niveau på 4,070.59 - akkurat over niveauet på 4,069.31 ved årets begyndelse. I marts var indekset på sit højeste med et niveau på over 5,000 men faldt drastisk i maj til under 3,2000. Herefter har der været tale om langsom men konstant vækst.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs