MediaWatch

Microsoft udvikler ny Solo2 chip

Den ny silikone-strimmel forventes at være nøglen til Microsofts fremtid i Internet alderen.

Planen er at chippen kommer på markedet til efteråret, og den vil styre den kommende version af WebTVs interaktive TV service. Chippen kan også bruges til andre nye opfindelser og tjenester over Webben.

Microsoft ser den Internet-forbundede TV tjeneste som en begyndelse på en ny bølge af tjenester og software det håber at kunne tilbyde forbrugerne over webben i de kommende år. Det skriver Mercury News.

Udviklingen af Solo2 chippen står i direkte kontrast til det hidtidige arrangement hvor Intel stod for udviklingen af chips på markedet mens Microsoft stod for udviklingen af software til PC'er.

Microsoft vil gerne forny sig i forbindelse med Internetalderen og forsøger at bevæge sig udover stadiet med software pakkeløsninger til PC'ere. For nylig offentliggjorde koncernen sin Net strategi, hvori tjenester på webben indgår, eksempelvis teknologi til Internetforbundet hjemmeudstyr. Den ny Solo2 chip bliver altafgørende for at kunne realisere målet.

Det vurderes af eksperter, at det må have kostet Microsoft over 100 millioner dollar at udvikle den ny chip. Chippen bliver sat på markedet senere på året i WebTV's set-top bokse til deres nye Ultimative TV service. Chippen gør det muligt for seerne at surfe på Webben på et TV apparat og se eller optage to forskellige programmer samtidig.

Et hold på 50 WebTv ingeniører er i gang med at designe chippene, som bliver fabrikeret af Toshiba i Japan.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs