Microsoft udvikler ny Solo2 chip

MediaWatch

Den ny silikone-strimmel forventes at være nøglen til Microsofts fremtid i Internet alderen.

Planen er at chippen kommer på markedet til efteråret, og den vil styre den kommende version af WebTVs interaktive TV service. Chippen kan også bruges til andre nye opfindelser og tjenester over Webben.

Microsoft ser den Internet-forbundede TV tjeneste som en begyndelse på en ny bølge af tjenester og software det håber at kunne tilbyde forbrugerne over webben i de kommende år. Det skriver Mercury News.

Udviklingen af Solo2 chippen står i direkte kontrast til det hidtidige arrangement hvor Intel stod for udviklingen af chips på markedet mens Microsoft stod for udviklingen af software til PC'er.

Microsoft vil gerne forny sig i forbindelse med Internetalderen og forsøger at bevæge sig udover stadiet med software pakkeløsninger til PC'ere. For nylig offentliggjorde koncernen sin Net strategi, hvori tjenester på webben indgår, eksempelvis teknologi til Internetforbundet hjemmeudstyr. Den ny Solo2 chip bliver altafgørende for at kunne realisere målet.

Det vurderes af eksperter, at det må have kostet Microsoft over 100 millioner dollar at udvikle den ny chip. Chippen bliver sat på markedet senere på året i WebTV's set-top bokse til deres nye Ultimative TV service. Chippen gør det muligt for seerne at surfe på Webben på et TV apparat og se eller optage to forskellige programmer samtidig.

Et hold på 50 WebTv ingeniører er i gang med at designe chippene, som bliver fabrikeret af Toshiba i Japan.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også