EU er bekymret for mediefusion

MediaWatch

I skrivelsen, der blev sendt til de respektive selskaber i går, fremlagde Kommissionen sine betænkeligheder vedrørende den konkurrencemæssige situation ved en mulig fusion mellem de to selskaber, skriver Reuters.

En talsmand for Kommisionen udtaler, at en lignende skrivelse var blevet udsendt til EMI og Time Warner vedrørende deres planlagte joint-venture på musikområdet. Samme talsmand siger endvidere, at skrivelserne er et udtryk for normal praksis for anden runde af undersøgelser, men ønskede ikke at kommentere indholdet nærmere.

Kommisionen, der er EUs vagthund på monopolområdet, offentliggjorde i midten af juni dets fire måneder lange undersøgelse af de to sager, der er en del af den bølge af fusioner og joint-venutes, der i den seneste tid har omstruktureret det globale medielandskab.

Talsmænd for henholdsvis Time Warner og EMI bekræfter at have modtaget skrivelsen og udtaler, at man er parat til at mødes med Kommissionen for at bistå med oplysninger, der skal søge at afklare Kommissionens frygt for en oligopollignende tilstand på det europæiske musikområde.

Selskaberne fastholder endvidere, at de er optimistiske med udfaldet af Kommissionens afgørelser, der forventes i den sidste tredjedel af oktober, og ser sig på ret kurs i forhold til en planmæssig indgåelse af fusionerne i slutningen af året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også