Intels aktie i rekordkurs

MediaWatch

Lysten til at sikre sig en andel af Intel fortsatte igår med uformindsket styrke og selskabets aktie blev således handlet 1,50 dollars op til en slutkurs på 72,06 dollars og dermed årets bedste for de seneste 52 uger. Under gårsdagens handel var aktien endda en overgang oppe på 74,06 dollars, skriver CNET.

Den store interesse for aktien tilskrives en blanding af positive forventninger forud for Intels udviklingsforum, der åbner i dag i San Jose, Californien, samt at Lehman Brothers analytiker Dan Niles har revurderet sine forventninger til selskabets indtjening.

Således forventer Niles, at der nu vil være tale om en stigning i indtjeningen per aktie for regnskabsåret 2000 fra 1,70 dollars per aktie til 1,74. Regnskabsåret 2001 ser også mere positivt ud med en stigning fra 1,85 til 1,90 dollars per aktie. Det samme gør sig gældende i prognosen for selskabets totale indtjening, der således er blevet hævet fra 35,4 milliarder dollars til 36 milliarder for i år og for 2001 forventes der nu at være en total indtjening på 42,7 milliarder dollars, hvor tallet tidligere var 41,7 milliarder.

Dan Niles har ligeledes på baggrund af, hvad han kalder et af de bedste tredje kvartaler i mange år for Intel, sat en kurstop på 88 dollars med udgangen af i år.

Andre analytikere fremhæver dog, at der traditionelt set tit er tale om et forholdsvist godt fjerde kvartal for teknologiaktierne. Dette tilskrives den såkaldte PC jule salgs cyklus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også