MediaWatch

Intels aktie i rekordkurs

Lysten til at sikre sig en andel af Intel fortsatte igår med uformindsket styrke og selskabets aktie blev således handlet 1,50 dollars op til en slutkurs på 72,06 dollars og dermed årets bedste for de seneste 52 uger. Under gårsdagens handel var aktien endda en overgang oppe på 74,06 dollars, skriver CNET.

Den store interesse for aktien tilskrives en blanding af positive forventninger forud for Intels udviklingsforum, der åbner i dag i San Jose, Californien, samt at Lehman Brothers analytiker Dan Niles har revurderet sine forventninger til selskabets indtjening.

Således forventer Niles, at der nu vil være tale om en stigning i indtjeningen per aktie for regnskabsåret 2000 fra 1,70 dollars per aktie til 1,74. Regnskabsåret 2001 ser også mere positivt ud med en stigning fra 1,85 til 1,90 dollars per aktie. Det samme gør sig gældende i prognosen for selskabets totale indtjening, der således er blevet hævet fra 35,4 milliarder dollars til 36 milliarder for i år og for 2001 forventes der nu at være en total indtjening på 42,7 milliarder dollars, hvor tallet tidligere var 41,7 milliarder.

Dan Niles har ligeledes på baggrund af, hvad han kalder et af de bedste tredje kvartaler i mange år for Intel, sat en kurstop på 88 dollars med udgangen af i år.

Andre analytikere fremhæver dog, at der traditionelt set tit er tale om et forholdsvist godt fjerde kvartal for teknologiaktierne. Dette tilskrives den såkaldte PC jule salgs cyklus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs