MediaWatch

Positivt halvårsregnskab fra France Telecom

Selskabet kunne således fremvise en stigning i forhold til de samlede indtægter i fjor på 18,1 procent svarende til 15,3 milliarder Euro, skriver IDG.

Fremgangen skyldes først og fremmest France Telecom's mobile kommunikations-enhed, der havde en indtægtsstigning i indeværende periode på 40 procent svarende til 2,5 milliarder Euro. Selskabets informations serviceenhed præsterede en stigning på 27,5 procent eller godt 800 millioner Euro.

Mens det hjemlige marked kun gav en begrænset vækst på 5,1 procent svarende til 12,2 milliarder Euro, kunne de internationale divisioner rapportere om en eksplosiv vækst på hele 128,9 procent svarende til 3,1 milliarder Euro.

France Telecom tilskriver den store stigning konsolideringen i dets seneste opkøb herunder fastlinie operatøren Telecom Argentina samt de to mellemøstlige udbydere JTC i Jordan og egyptiske ECMS.

Den ringe vækst på hjemmemarkedet skyldes dels en 20 procents prisreduktion i den nationale langdistancetelefoni samt fastnetstelefonien France Telecoms traditionelle virkeområde, der grundet øget konkurrence har betydet en faldende markedsandel.

Således faldt indtægten med 3,8 procent svarende til 6,7 milliarder Euro. Generelt set steg fastnets trafikvolumen dog med 6,3 procent i perioden.

Markedets reaktion var positivt og selskabets aktie blev handlet 2,6 procentpoint op til en kurs af 140,4 Euro.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs